Oyunları Steam gibi çevrimiçi bir pazardan satın almanın, fiziksel satın alıma göre birçok avantajı vardır. Anında gerçekleşir, sık sık indirim yapılır ve verilerin yönetimi kolaydır. Yine de bunun büyük bir dezavantajı da vardır. Diskten farklı olarak, bir oyunu arkadaşınıza öylece ödünç veremezsiniz. Bununla birlikte, yalnızca kendiniz için satın aldığınız şeylere tamamen bağlı değilsiniz. Steam’in, oyun kitaplığınızın tamamını beşe kadar arkadaşınız ya da aile üyelerinizle paylaşmanızı kolaylaştıran Steam Families (Steam Aile Paylaşımı) adlı yeni bir programı var.
Steam Aile Paylaşımı Nedir?
Steam Aile Paylaşımı (Steam Families), aileyle ilgili özelliklerin bir koleksiyonudur. Hem Steam Aile Paylaşımı’nın hem de Steam Aile Görünümü’nün yerini alarak ailenizin hangi oyunlara erişebileceğini ve ne zaman oynayabileceğini yönetmeniz için tek bir konum sunar.
Steam Aile Paylaşımı Nasıl Çalışır?
Steam Aileleri, Steam Aile Paylaşımı ve Aile Görünümü adı verilen iki eski tuhaf sistemi tek bir sistemde birleştiren bir yükseltmedir. Steam Ailelerini kullandığınızda, kütüphanenizdeki uygun olan tüm oyunlar, ailenin bir parçası olan herkesle otomatik olarak paylaşılacaktır.
Oyun geliştiricileri Steam Aileleri programının bir parçası olmak isteyip istemediklerine karar verirler, dolayısıyla tüm oyunlar uygun olmayabilir.
Ailenize beş üye ekleyebilirsiniz ve ayrıca Çocuk profilleri desteği de mevcuttur. Çocuk profili sınırlıdır, oyun süresi kullanımının izlenmesine olanak tanır, oyun süresini sınırlamanızı sağlar ve aynı zamanda hesapları için yapılan satın alma işlemlerini de onaylamanıza ortam hazırlar.
Eski sistemde olduğu gibi hesabınızdaki oyunların tamamı paylaşımlıdır ve seçim yapamazsınız. Ancak artık birden fazla kişi paylaşılan kütüphanedeki oyunları aynı anda oynayabiliyor, ancak yine de bu aynı oyun olamıyor. Yani siz Portal oynuyorsanız ve bir başkası paylaşılan kütüphaneden Half-Life oynuyorsa, her şey sorunsuz bir şekilde çalışmaya devam edecektir.
Steam Aile Paylaşımı Nasıl Açılır?
Steam’in Aile özelliği hala beta aşamasındadır ve bu özelliği kullanmak için öncelikle Steam istemcinizi Steam Aileleri Beya’ya güncellemeniz gerekecektir. Bu doğrudan Steam uygulamasında yapılabilir.
Steam Ayarları’na gidin ve kenar çubuğundan Arayüz seçeneğini seçin. Burada İstemci Beta Katılımı seçeneğini bulun ve açılır menüden Steam Aileleri Beta seçeneğine geçin.
Bir açılır pencere sizden Steam istemcisini yeniden başlatmanızı isteyecektir. Şimdi Yeniden Başlat’a tıklayın ve Steam’in beta güncellemesini indirip yüklemesini bekleyin.
Steam Aile Paylaşımı’na Başkaları Nasıl Davet Edilir?
Artık Steam istemcisini güncellediğinize göre, aile üyelerinizi ya da arkadaşlarınızı davet ederek yeni bir Aile oluşturabilirsiniz.
- Steam uygulamasının sağ üst köşesinden hesap adınıza tıklayın ve Hesap Ayarları’nı seçin.
- Kenar çubuğundan Aile Yönetimi’ni seçin ve Aile Oluştur düğmesine tıklayın.
- Ailenize güzel bir isim verin ve Oluştur düğmesine tıklayın.
- Artık Aile oluşturulduğuna göre, Üye Davet Et butonuna tıklayın.
- Daha sonra arkadaş listenizi açmak için Arkadaş Listesini Ara’ya tıklayın.
- Burada eklemek istediğiniz arkadaş profilini seçin.
- Kullanıcıyı Yetişkin olarak mı yoksa Çocuk olarak olarak mı eklemek istediğinizi seçin. Çocuk profili sizinkine kilitlenecek ve kendi başlarına oyun satın alamayacaklar. Ayrıca ekran sürelerini de kontrol edebileceksiniz.
- Daha sonra onaylamak için açılır pencereden Davet Et düğmesine tıklayın.
Şimdi bekleyin. Arkadaşınız Steam uygulamasında ve e-postasında bir bildirim alacaktır. Daveti kabul etmek için bağlantıya tıkladıklarında Steam Aileleri hesabınıza eklenecek ve her iki oyununuz da Steam Aile Paylaşımı’nın bir parçası olacak. Bu, varsayılan olarak gerçekleşir ve hangi oyunları paylaşmak istediğinizi seçemezsiniz.
İlginizi Çekebilir:
Yorum Bırak